HIER kun je direct naar de diverse portfolio's

Of ga voor meer informatie naar:

 

WIE BEN IK
 
PUBLICATIES
 
PROJECTEN
 
INLEIDINGEN
 
BOEKEN
 
BLOG
 
VIDEO-INSTALLATIES
 
VERKOOP-INFORMATIE
 
CONTACT NIEUWSBRIEF

 

Door je te abonneren op mijn nieuwsbrief blijf je op de hoogte!
Je kunt mij ook volgen op:

mijn Instagram.
mijn Youtube kanaal 
mijn Vimeo kanaal

 

 

15 januari 2022. Sportscholen, niet-essentiële contactberoepen, het mag allemaal weer. Ook de Nachtwacht ging vannacht weer gretig op pad. Kapitein Frans Banninck Cock kan immers met zijn mannen best even weg uit het Rijksmuseum voor een bezoekje aan Susanna en Batseba. Geen haan die er naar kraait (dachten zij misschien). Maar de bewakingscamera heeft hen genadeloos betrapt. Ik ben benieuwd of dat nog een politieke rel gaat opleveren.

 

19 december 2021:    De reeds eerder uitgestelde expositie 'You talkin' to me?' door 24 leden van de Limburgse Kunstkring (ik mag naast deelnemer ook mede conceptueel vormgever zijn)  is door de lockdown opnieuw uitgesteld. Wanneer de expositie wél doorgang kan vinden is nog onduidelijk, maar we hopen om in de tweede helft van januari 2022 alsnog te kunnen starten. Voor alle informatie zie www.youtalkintome.nl 

Expositie You talkin' to me?

 

 

15 november 2021:       Van het boek 'Voetstappen in het zand' (nu uitverkocht) gaat in januari een herdruk verschijnen. Nader bericht volgt. Belangstellenden kunnen alvast vrijblijvend een berichtje sturen.

 

 

 

8-sept. 2021: IDENTITEITSFRAUDE:  Mijn Facebookaccount is door een onbekende overgenomen met mogelijk identiteitsfraude als doelstelling. Wie mijn profiel 'Luc ten Klooster' zoekt op FB: berichten die later zijn gepost dan 7 september zijn NIET van mij afkomstig, m.u.v. de geposte hackmelding. Ook eventuele Messengerberichten zijn vanaf 6 september  NIET van mij afkomstig! Ik heb noodgedwongen een nieuw profiel moeten aanmaken: https://www.facebook.com/lucunique.tenklooster/

 

 

'Homeless' , uitgesteld door de watersnood in Valkenburg

In het najaar van 2021 zou er in de bovenzaal van Museum Valkenburg een thema-expositie plaatsvinden van 18 leden van de Limburgse Kunstkring i.s.m. Stichting Vluchtelingenwerk Zuid-Nederland. Museum Valkenburg is echter hard getroffen door de overstromingen. Het herstel van de schade vordert intussen wel goed. 'Homeless' zal alsnog getoond worden vanaf een datum in mei 2022.
De kunstenaars willen met deze expositie tonen dat zij, naast hun artistieke ambities, ook betrokken zijn bij maatschappelijke problemen. Er zijn een aantal bijzondere werken te zien die het resultaat zijn van een onderzoek naar de vluchtelingen- en daklozenproblematiek en het beeldend vormgeven van het thema ‘Homeless’. Van mij zullen oa de video-installatie 'Saleh' en de installatie 'Ganzenbord' getoond worden. 
De complete catalogus van de expositie zoals die eerder in Sittard werd getoond kunt u HIER zien.

 

 

 

Om al het fotomateriaal onder te brengen dat in de loop der jaren uit diverse projecten voortgekomen is, heb ik enkele aparte websites gecreëerd. Zie ook de Links-pagina.
1) een project om een aantal Butoh-dansers dicht op de huid te fotograferen (in 2012-2014): 'Ripping your body open in search of your soul'  Butoh is een moderne vorm van bewegingstheater.

2) verzameld werk voortgekomen uit artistiek naaktfotografie: Lucunique-artnude

 

Voorbij, maar deze expositie krijgt in 2021 nog een vervolg in Museum Valkenburg van 15 augustus t/m 10 oktober: Deelname aan een groepsexpositie in Sittard door een aantal leden van de Limburgse Kunstkring met als thema "Homeless".
Mijn bijdrage bestond uit een video-installatie "Saleh" en een installatie "Ganzenbord". Daarnaast was er een door mij ontworpen gedrukte papieren speelbord-variant te koop voor slechts € 5, onder de titel "Het Vluchtenisgeenspel". De opbrengst komt geheel ten goede aan de Stichting Vluchtelingenwerk. 
In deze installatie dient ons oud-hollandse ganzenbord als metafoor voor de weg van de aan het lot overgeleverde vluchteling. 

Het Vluchtenisgeenspel

 

 

'VOETSTAPPEN IN HET ZAND' in Buren op Ameland is voorbij, een solo foto-, video- en gedichteninstallatieproject gebaseerd op de legende van de Amelandse strandjutter en heks Rixt van het Oerd.
In de tuin van het museum stonden 17 grote fotodoeken opgesteld van 2 x3 m. Een veiling heeft de verkoop opgeleverd van maar liefst 15 doeken van de 17. Nog twee doeken resteren en zijn nog steeds te koop!
Van het boek is nu nog een beperkt aantal exemplaren beschikbaar voor € 30 incl. verzendkosten binnen Nederland. 
Binnen werd een videoinstallatie en een aantal in fotowerk verwerkte teksten gepresenteerd.

Zie de pagina Voetstappen voor alle informatie en enthousiaste reacties.

Toppers Helmantel en Ten Klooster

 

 

'THE GREAT SILENCE BEHIND CLOSED DOORS', een conceptueel foto- en videoproject.

Het 'gekkenhuis'', in het verleden een mensonwaardig instituut, waar uit de maatschappij geweerde en verstoten mensen
op vaak zeer twijfelachtige gronden een etiket kregen opgeplakt en waar psychische en fysieke mishandeling dagelijks op de loer lagen.
Maar ook in de huidige psychiatrische zorg is nog lang niet overal in de wereld alles op orde. De videoinstallatie is nu te zien op de pagina Videoinstallaties

Een beeld uit het project 'Behind closed doors' van Luc ten Klooster

 

 

'EN UIT DE AARDE VERSCHEEN DE MENS'

Het fotoboek van het kunstproject 'En uit de Aarde verscheen de Mens' van Luc ten Klooster

Een uitgebreid project rondom onze vergankelijkheid dat drie jaar in beslag genomen heeft.
Bestaande uit een groot fotografisch ('Lens based art') onderdeel waarvoor 21 mensen model stonden (en waaruit het grote 10m brede werk 'Ecce Homo' ontstond) en een objecten-onderdeel.
In het hele project staat het gebruik van leem centraal als metafoor voor onze vergankelijkheid.
Zie voor uitgebreide informatie
deze speciaal hiervoor gemaakte site en de betreffende pagina's in de galerie.
Na de eerste expositie in Wittem in 2017 volgde in april-mei 2019 een kleinere in Geilenkirchen (D) en wederom (5 oktober-9 november 2019) een grote solo-expositie bij Galerie Kulturwerk Aachen e. V.
Voor het boek dat van dit project gemaakt is zie de betreffende informatiepagina.